MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bt.no

I dag skal en skadeskutt Frp-gruppe forsøke å stå samlet på møte i Hordaland fylkesting. I går møttes Frp-fiendene til gruppemøte for første gang siden sexskandalen, fylkesårsmøtet og eksklusjonstruslene. Terje Søviknes og hans venner på den ene siden, Sigrun Sangolt Natås, Egil Klubben og opprørere på den andre siden.— Det går greit dette, sier Søviknes.- Ja, dette går nesten altfor bra, sier gruppeleder Sigrun Sangolt Natås.

Kjenner ikke fremtiden Gruppen som har mistet to medlemmer den siste måneden var tydelig preget av strid, konflikt og vissheten om at stortingsrepresentant Lodve Solholm var kommet til Bergen for å rydde i Frp-laget.- Jeg er vel den som minst kjenner fremtiden min, sier Sangolt Natås.Styret i Hordaland fylkeslag vil fjerne gruppelederen i fylkestinget fra partiet. De håper Solholm-utvalget lar øksen svinge over opprørske Frp-sjeler.Gruppemøtet startet med at Arne Sortevik på vegne av fylkespartiet gjorde det klart at verken Fredrik Liteleskare eller Cathrin Rustøen har noe som helst i gruppen å gjøre. De har begge meldt seg ut av partiet. - Frps fylkestingsgruppe består nå av ni medlemmer. De som velger å være partiløse har heller ingenting på gruppemøtet å gjøre, sier Arne Sortevik.

Hyggelig etter Sortevik På møtet oppfordret Sortevik Egil Klubben fra Ulvik om å bestemme seg for om han vil ut av partiet eller ikke.- Etter lunsj har det vært hyggelig. Før lunsj var Arne Sortevik her. Han er en pådriver for å få folk ut av partiet. Jeg har ikke bestemt meg ennå, men det går vel mot utmelding, sier opprører Klubben.- Jeg er kommet til Bergen for å forsøke å bygge noen broer, sier Lodve Solholm.Han har tatt med seg det såkalte organisasjonskulturutvalget for å komme til bunns i hva striden i Hordaland Frp handler om og hvem som har skylden for hva.Solholm sier han er optimist. Og, til tross for at han som stortingsrepresentant har bedt Vidar Kleppe holde seg borte fra partiet i ett år, hevder han å komme til Bergen med et åpent sinn.- Vi stiller med et åpent sinn og har ikke konkludert på forhånd. Vidar Kleppes sak er ikke en sak for oss, sier Solholm.Utvalget bruker denne uken til å snakke med folk og sette seg inn i striden, før det i slutten av neste uke levere sin rapport til sentralstyret. Les også: Litleskare: - Rart å møte på Tinget