Det var min mor som absolutt ønsket at jeg skulle få overhøre denne konserten og som derfor spanderte billetten på meg. Jeg må si jeg ante ikke hva jeg gikk til. Hadde jeg visst noe om det ville jeg selvfølgelig tatt med min søster. Det var nemlig et popeventyr fra min egen ungdom som ble fremført denne kvelden. Kveldens dirigent var Martin Yates, og han hadde et imponerende grep om taktstokken sin. Jeg tror aldri jeg har opplevd slik poprytme med vårt eget bergenske orkester. Og det jeg tenker på; alle disse fantastiske musikerne må ha nedlagt et enormt arbeid for å øve inn det mektige programmet som ble presentert denne kvelden. Vi hørte alt fra «Super Trouper», «I have a dream» til «Money, money, money» og til slutt «Thank You For The Music».

Jeg var veldig stolt over å være bergenser denne torsdagskvelden. Og jeg forstår virkelig godt hvorfor den nye styreleder i Statoil, Jannik Lindbæk, fastholdt at han ville fortsette som styreformann i for Bergen Filharmoniske Orkester — til tross for han nå tar på seg ytterligere et nytt styreverv. Det svingte i Bergens storstue denne kvelden. Det var stappfullt, og folk klappet og svingte seg på stolene sine. Mange nynnet med på de mange gode melodiene som vi kunne lytte til fra alle verdens musikkstasjoner gjennom hele 70-tallet. Vokalistene var dyktige, og morsomme. De hadde god kontakt med publikum gjennom hele forestillingen.

Ut fra min opplevelse, og den oppslutning som må ha vært gjennom alle de tre forestillinger som ble gjennomført, er jeg umåtelig spent på hva vårt orkester og deres ledelse har tenkt å servere som årets nyttårskonsert. Det må jo bli en populær julegave! Tusen takk til alle som medvirket i konserten!

HEIDI KARIN MONSEN