Dataoverføring og trykking av Bergens Tidende lokalt, gjør at avisen kommer like tidlig i salg i Aten som i Bergen sentrum. I løpet av formiddagen skal avisen også være i salg på de greske øyene og Kypros. Dermed vil BT være i greske butikker før alle andre norske aviser. De tidligere flysendte utgavene av BT var gjerne tre dager gamle.

— Vi gjør dette for å gi folk en dagsfersk avis når vi har anledning til det. Dette er noe vi vet folk ønsker, sier opplagsdirektør Trond Bogsnes.

— Bergens Tidende løper ikke noen økonomisk risiko med dette. Vi tjener heller ikke noe penger på dette, men det er en utvidet sommerservice for leserne. Erfaringen tilsier at trangen etter nyheter blant turistene er nokså stor. Vi blir første norske dagsavis som blir tilgjengelig der nede, så vi håper å tiltrekke også lesere utenom de tradisjonelle BT-leserene, forklarer Bogsnes.

Trykking i Hellas er gjort mulig av nye dataprintere og utviklingen av internett. Trykkeriet i Hellas laster ned avissidene via internett, og overfører de til avispapir. Hellasutgaven av BT vil være sort/hvitt, i et mindre format, og sidetallet kan variere noe i forhold til originalutgaven. Bortsett fra dette vil den være lik originalen. Prisen blir på 3 euro, som tilsvarer rundt 22 kroner.