Førstebetjent Kjell Mo ved politi— og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt mener at kvinner likevel ikke har grunn til å gå rundt og frykte overfall fra en ukjent gjerningsmann.

— Når man er alene på nattestid er det lurt å ta sine forholdsregler, men generelt vil jeg si at Bergen er en trygg by å ferdes i, sier Kjell Mo til Bergens Tidende.

Klar økning

Men sammenlignet med tidligere år, har det vært en markert økning i overfallsvoldtekter i 2001:

  • I januar ble en 22-årig mann siktet for voldtekt av en 40-årig kvinne i Bergen sentrum. Kvinnen skal ha blitt overfalt, og tvunget inn i en leilighet der voldtekten skal ha skjedd.
  • I februar skal en 23-årig kvinne ha blitt voldtatt ved Historisk Museum, av en mann hun hadde truffet tidligere på kvelden.

Gjerningsmannen har anmeldt kvinnen for falsk anmeldelse. Denne saken er ennå ikke avgjort.

  • I mars ble en 20-årig kvinne overfalt og voldtatt i Kalfarveien, på en særdeles grov og brutal måte. Voldtekten er en av de styggeste i Bergen noensinne. Den 28-årige gjerningsmannen ble tidligere i høst dømt til seks års fengsel og fem års sikring.
  • I juni ble en kvinne voldtatt inne i en drosje. Det viste seg at sjåføren var tiltalt for voldtekt av to andre kvinner, samt en rekke tilfeller av vold. Likevel hadde politiet latt ham få kjøreseddel. Drosjesjåføren soner nå en dom på fem års fengsel.