— Herlig å se at ting omsider kommer på plass, sa Tokvam, da hiv nummer fem var vel plassert ved tv-masten, av NorCopters hvite Robinson.

Det var stativene for de ni nye lyskanonene, som ble fraktet til byfjellets værharde topp i går. – Stativ så solide at de kunne tålt trafikken på E18, har Tokvam fått betryggende beskjed om fra Mekanisk Industri AS på Dale, som har laget «burene».

Nå er det Bravidas tur. Deres folk skal i gang med boring og støping, før lysdesigneren Stein Phillips skal programmere på plass Atle Tokvams lyse idéer, før det om en to ukers tid kan trykkes på knappen som skal gjøre Bergen til «Byen med Lysdansen». Den permanente Lysdansen.

Klar bane

— Hvor ved masten bør vi helst sette ned stativene? spør flyger Kjell Gunnar Vigsø. Seks omfangsrike stativ står på marken ved Montana og venter på å bli løftet til topps.

Snøbygene driver forbi, i skummel rask rekkefølge.

— Sett dem mellom masten og kafeen, råder Atle Tokvam.

Mens Jørn Knudsen fra CP-Norway forteller oss om lyskastere tøffe nok til å bli spylt med vann, med halogenpærer av metall og med kastestyrke fra 1.200 til 2.500 watt.

Mer enn nok til å by 230.000 bergensere opp til dans.

Tung gang

Det var fjerde desember i fjor, at Atle Tokvam måtte gå den tunge gang til Ulrikens topp, for å kutte strømmen til lysleken som hadde kastet glans over Kulturbyåret.

Sponsorpengene var brukt opp og Telenor kunne ikke påta seg ansvaret for å holde klokkelyset på masten i videre drift.

Men begeistringen blant Lysdansens publikum hadde vært så stor, at Tokvam og hans medspillere gikk løs på nye runder med det bergenske næringsliv og Bergen kommune.

For å skaffe penger til å fyre opp fargefesten igjen.

Og både kommune og tidligere sponsorer skjønte alvoret.

Slik at fem år gamle Julie i Pinnelien snart igjen kan begynne å si god natt til Ulriken, hver kveld før hun legger seg.

PÅ PLASS: Helikopteret fra NorCopter i ferd med å sette ned utstyr til Lysdansen på Ulrikens topp i går formiddag.
FOTO: KNUT STRAND