— Trafikken fra Bergen ble spesielt hardt rammet, opplyser informasjonssjef i Helikopter Service Johan P. Petersen til Bergens Tidende.

I alt 12 avganger ble kansellert, over halvparten av det normale rutetilbudet. Torsdag er syv avganger innstilt. Også i Kristiansund er flyprogrammet halvert.

– Dette er et ganske dramatisk bortfall av turer, sier Petersen.

Uformelle samtaler

Helikopterstreiken ble onsdag ytterligere trappet opp. Dermed er i alt 31 av 151 flygere i CHC Helikopter Service tatt ut i streik.

Hele onsdag pågikk det uformelle samtaler mellom partene, uten at de førte til noen nærmere løsning.

Generalsekretær i Norsk Flygerforbund Sigurd Løkholm sier situasjonen er meget vanskelig.

— Partene står langt fra hverandre, sier Løkholm til BT.

Sentralt er flygerne organisert i Norsk Flygerforbund, mens arbeidsgiveren er medlem av Flyselskapenes Landsforening.

Ekstraturer

Flere hundre offshoreansatte i Statoil og Norsk Hydro er de siste dagene blitt rammet av streiken, men så langt har Norsk Helikopter klart å ta unna det verste trykket.

— Vi hadde syv ekstraturer fra Bergen i går, og flyr maksimalt av det vi klarer, sier markedssjef Geir Tynning i Norsk Helikopter.

Informasjonsleder i Statoil i Bergen, Kjell Varlo Larsen sier streiken foreløpig ikke har skapt særlige problemer, fordi Statoil har benyttet seg av andre flytilbud.

Løkholm i Norsk Flygerforbund ser ikke på dette som noen form for streikebryteri.

— Nei, vi ønsker ikke å ramme våre kunder, og har derfor anmodet andre selskaper om å fly, sier Løkholm.

Forhandlingene kommer til å fortsette utover uken, og foreløpig er det uklart om det vil bli en ytterligere opptrapping av streiken som har pågått siden 10. januar.