Mannen er nå siktet for å ha voldtatt tre jenter, og for å ha begått seksuelle overgrep mot ytterligere to. Jentene er i alderen 12 til 15 år.

I går ble mannen varetektsfengslet for ytterligere fire uker. Retten mener det er fare for at 23-åringen begår nye overgrep dersom han slippes løs. Selv nekter han for å ha gjort noe straffbart. Irakeren, som har kone i hjemlandet, innrømmer derimot samleie med en av jentene, men sier han trodde hun var over 16 år.

Bekrefter mobilfunn

Politiet frykter at saken er mer omfattende enn det som så langt er kommet frem. Bakgrunnen er at politiet bare har snakket med, eller sporet opp, et fåtall av jentene hvis navn lå lagret på mannens mobil.

— Jeg kan bekrefte at informasjonen vi fant på mobilen, har resultert i at mannen er siktet for en tredje voldtekt. Vi utelukker ikke at siktede har forgrepet seg på flere barn, sier politiadvokat Jannicke Fløystad ved Hordaland politidistrikt til BT.

Hun ønsker ikke å kommentere om politiet har konkret mistanke om flere ofre.

— Foreløpig gjelder siktelsen seks tilfeller mot fem forskjellige jenter. Alle disse hører hjemme i Bergen. Det gjenstår en god del etterforskning, sier Fløystad.

Leter etter ofre

BT kjenner til at politiet nå er svært interessert i å komme i kontakt med jenter som irakeren omgikkes med da han bodde på et sted lenger nord på Vestlandet. Også dette skal dreie seg om unge jenter i begynnelsen av tenårene.

Flere av de jentenavnene som ble funnet på mobilen, skal politiet har greid å spore tilbake til dette området. Men det skal ikke være foretatt avhør av disse.

— Vi fester stor lit til forklaringene jentene har gitt. Flere av dem har ikke kjennskap til hverandre, og derfor ikke grunn for å samordne forklaringene sine, sier Fløystad.

Overgrepene skal mannen ha utført i sin egen leilighet, i noen tilfeller mens andre jenter var vitner. Mest alvorlig er anklagene om voldtekt av en 12 år gammel jente. Hun skal ha blitt kastet ned på en sofa og holdt fast mens mannen voldtok henne.

Omgikk unge jenter

Politiet har fått kjennskap til at mannen omga seg med en gjeng unge jenter over lang tid. Han skal også ha hatt god kontakt med unge jenter da han bodde i kommunen lenger nord på Vestlandet.

Mannens forsvarer, advokat Egil Jordan, ba retten om å løslate hans klient mot at han melder seg daglig for politiet.

— Politiet mener det er fare for at han vil rømme dersom han løslates. Min klient har ikke noe sted å dra, han har heller ikke reisedokumenter, sier Jordan, som mener det heller ikke er fare for nye overgrep.

— 23-åringen har tatt lærdom av denne saken. Lagmannsretten kom også sist gang spørsmålet var oppe til at det ikke er fare for gjentakelse, sier Jordan.