Krimteknikereundersøker bilen. Vi holder foreløpig alle muligheter åpne, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet hadde i går kveld ikke identifisert avdøde. De visste heller ikke om det var en mann eller kvinne.

Utbrent

Klokken 18.42 i går kveld fikk Stord brannvesen melding om bilbrann på en avsidesliggende parkeringsplass like ved campingplassen i Sponavika.

— Da vi kom til stedet var bilen fullstendig overtent. Den hadde sannsynligvis brent en stund, men det er umulig å si hvor lenge, sier varabrannsjef Åge Aadland til Bergens Tidende.

Først etter at flammene var slukket, oppdaget brannmannskapene at det lå et lik i bilen. Etter det Bergens Tidende erfarer skal den døde personen ha blitt funnet bak i den sølvgrå Toyotaen.

— Politimannen som var på stedet meldte klokken 19.08 at det var funnet en død person i kjøretøyet. Han kunne ikke si noe om avdødes alder eller identitet. Bilen var fullstendig utbrent, sier operasjonsleder Trond Fryberg.

Leter etter bilføreren

Politiet sperret av området rundt bilen. Samtidig ble en kriminalteknikere fra Haugesund beordret nordover.

— Stord lensmannskontor har ansvaret for etterforskningen. Vi har ikke koblet inn Kripos, sier Fryberg.

Politiet har sikret seg registreringsskiltene på bilen. Disse skal være leselige, selv om kjøretøyet er fullstendig ødelagt. Bilen er en stor varebil. Den er registrert som kombinertbil, med skillevegg mellom passasjerseter og varerommet.

— Vi kjenner identiteten til bileieren, og vi forsøker nå å finne vedkommende, sier politiadvokat Tunestveit.

Verken politiet eller brannvesenet kan si noe om hvordan brannen startet

— Vi vet foreløpig ingenting om hendelsesforløpet, sier Fryberg.

— Er det noe som tyder på at den kan ha kollidert med noen?

— Nei, den står på parkert på et åpent område. Det er ingenting som tyder på den har vært involvert i et trafikkuhell.

Bodde i bilen

Bilen ble funnet på et lite trafikkert område ved en populær badeplass utenfor Leirvik. Plassen blir blant annet benyttet som parkeringsplass for båteiere.

Politiet hadde sent i går kveld ikke funnet eieren av bilen. Han svarte ikke på mobiltelefon. Mannen i 40-årene har bostedsadresse på Stord, men skal i perioder ha bodd i varebilen.

— Disse opplysningene er ikke bekreftet, sier Fryberg.

— Er det noe som tyder på at avdøde har vært utsatt for noe kriminelt?

— Vi vet ikke hva som har skjedd. Derfor etterforsker vi bredt. Det kan dreie seg om en ulykke. Vedkommende kan ha foretatt seg noe i bilen som har gjort at den har tatt fyr. Vi kan imidlertid heller ikke utelukke at noen har lagt personen inn i bilen, og deretter satt fyr på den, sier Fryberg.

.