Kunstneren er siktet for brudd på våpenloven, vinningsforbrytelser, og anskaffelse av mindre mengder hasj og amfetamin.

41-åringen er tidligere dømt to ganger for brudd på våpenloven. Han ble pågrepet lørdag da han ikke møtte til soning. Det politifolkene ikke visste var at mannen allerede hadde avtalt ny soning senere i høst.

Da mannen ble tatt, var han i besittelse av en signalpenn. Under ransaking hjemme hos ham ble det funnet flere batonger, noen av dem med påmontert knivblad. Det ble også funnet en hjemmelaget bombe, i form av et rør som var fylt med svartkrutt.

— Bomben inneholdt nok sprengstoff til å kunne skade folk på flere meters avstand. Den var utstyrt med både fenghette og lunte, sier politiadvokat Erik Johnstad.

Kunstmaleren ble mandag varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett. Han påkjærte kjennelsen på stedet.

— Min klient har forklart at bomben skulle brukes på nyttårsaften, men at den er blitt stående i leiligheten, sier forsvarer Øystein Lillevik.

Siktede skal ha forklart at han ikke vet om det er lovlig å lage bomber, men at det ikke skulle være nødvendig å være jurist for å feire nyttårsaften. Han har videre erkjent å ha anskaffet seg en hagle ulovlig, og saget løpet av den.

— Selv om min klient har hatt befatning med disse våpnene, så har han aldri brukt dem til å begå straffbare forhold, sier Lillevik.