— Jeg mener at påstanden om bestillingsverk er sprøyt, sier mannens forsvarer Jørgen Riple til BT.

19-åringen forklarte i Bergen tingrett i går at han slo til fengselsbetjenten fordi han var blitt kraftig provosert. Fengselsbetjenten kalte han ved en anledning for «dust» og kastet senere en dorull i hodet hans. Neste gang 19-åringen møtte fengselsbetjenten slo han til han i hodet to ganger.

- Et bestillingsverk

Ifølge Riple har politiet og fengselsmyndighetene etterforsket episoden som et bestillingsverk.

— Bakgrunnen for politiet sin etterforskning er at en drapsdømt medfange, som hadde en konflikt med fengselsbetjenten, satt 5-6 meter unna da overfallet skjedde. Min klient avviser at slagene kom på bestilling, sier Riple.

Den unge mannen er tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann. Han vedgår at han slo til betjenten, men ikke at dette var for å hindre han i å utføre tjenesten.

Politibetjenten skal forklare seg i Bergen tingrett i dag. Statsadvokat Jarle Golten Smørdal sier til BT at han ønsker å utfordre 19-åringens forklaring, men ønsker ikke å kommentere om han vil prosedere på at slagene var et bestillingsverk.

Tiltalt for grove ran

I tillegg til episoden i fengselet, er 19-åringen tiltalt for flere grove ran. Han skal ha brukt kniv for å true til seg penger fra tilfeldige ofre i Bergen. I tingretten i går erkjente han straffskyld for alle ranene. Etter hvert som ofrene forklarte seg i retten, reiste 19-åringen seg og sa «unnskyld» til de han hadde overfalt.

— Min klient har vært ærlig helt fra starten av og innrømmet alle ranene. Jeg føler at han har en ekte anger overfor dem han har utsatt for ubehageligheter. Dette er ikke et spill for galleriet for å få kortere fengselsstraff, sier Riple til BT.