ANDERS WAAGE NILSEN anders.nilsen@bt.no

Etter det BT forstår, skal de to ha klatret oppover den bratte fjellsiden ved innkjørselen til Flengjatunnelen. Den omkomne 19-åringen falt ned et bratt stup da de to befant seg vel 400 høydemeter over Flåm sentrum.

— Han ble liggende livløs i en vannpytt, og er trolig død eller meget hardt skadet, skal kompisen ha forklart til redningsmannskapene som møtte ham ved 22.30-tiden.

Det var kameratens skrik om hjelp som fikk lokalbefolkningen til å varsle politiet. Han klarte ikke å ta seg ned til den omkomne 19-åringen, og ble redd da han ikke fikk svar på tilrop. Kameraten ble funnet av et helikopter fra Luftambulansen og flydd ned til Flåm sentrum.

Først ved 23.15-tiden ble den omkomne turisten funnet. Han bar preg av å ha pådratt seg alvorlige fallskader, og var livløs da helikoptermannskapet kom til stede.

— Jeg har inntrykk av at de to ikke egentlig planla å gå så høyt til fjells. De var ikke kledd for høyfjellet, sier Arne Stadheim ved Aurland lensmannskontor.Det er ikke vanlig å gå på tur i den bratte fjellsiden, ifølge politiet.

— Terrenget er så ulendt som det går an å bli, forteller Stadheim.