Politiet foretok lørdag formiddag rundspørringer på Larsnes. I tillegg er to kriminalteknikere sendt fra Ålesund for å bistå i letingen. Men lørdag ettermiddag var det fortsatt ingen spor etter 12-åringen.

Awara Rzgar Abdulla gikk hjemmefra fredag ved 09.30-tiden for å gå i butikken. Han ble observert ved ferjeleiet og bussholdeplassen på Larsnes et kvarter senere.

Vitneobservasjon I tillegg observerte et vitne en gutt med mørk lue og mørk boblejakke omtrent klokka 10.45 da hun kom kjørende fra Hallebygda nord for Larsnes. Gutten sto ved en bussholdeplass, og det kvinnelige vitnet bremset ned fordi hun trodde gutten skulle krysse veien. Denne kvinnen ble avhørt lørdag.

— Vi er svært interessert i å komme i kontakt med noen som vet hvem denne gutten er, uansett om det er den savnede 12-åringen eller ikke, sier stabssjef Kåre Hanken ved Sunnmøre politidistrikt.

Store styrker leter - Vi har ingen holdepunkter for at det kan ha skjedd noe kriminelt, men vi har tatt takhøyde for at det kan være et alternativ. Vi vil holde alle mulighetene åpne, sier stabssjef Hanken.

Ifølge stabssjefen har politiet ingen opplysninger som tilsier at det kan ha skjedd den kurdiske 12-åringen noe som følge av rasisme.

Store styrker fra Sivilforsvaret, Røde Kors og en rekke frivillige lette lørdag etter gutten i området rundt Larsnes i Sande kommune på Sunnmøre.

Helikopter og hunder I tillegg er det satt inn et helikopter, fire ettersøkingshunder og en båt i letingen. Politiet på Sunnmøre har satt seks mann på saken, og ifølge stabssjef Hanken kan det bli nødvendig å trappe opp ytterligere.

— Vårt utgangspunkt er å finne gutten i live. Etter hvert som tiden går, er det nødvendig å trappe opp den politifaglige delen og kanskje trappe ned den operative delen, sier Hanken.

Letingen på og rundt Larsnes fortsetter for fullt lørdag, og politiet har planlagt å fortsette letingen med full styrke søndag.

NTB

SPORLØST BORTE: 12 år gamle Awara Rzgar Abdulla ble meldt savnet fra Larsnes på Sunnmøre fredag. Han hadde på seg denne jakken da han forsvant. (FOTO: SCANPIX)