I 1998 ble Jeriko og Lærdal vennskapskommuner. Samme år ble Lærdal Street åpnet i byen på Vestbredden. Nå, fem år senere, er Lærdal Park klar til bruk.

— Det var et stort behov for en grønn lunge i dette området, forteller Anna Jorunn Avdem, leder av vennskapsorganisasjonen Jeriko-Lærdal.

— Her var det tidligere en flyktningleir, og spesielt barna trengte et tilbud, forteller hun.

Parken ble høytidelig åpnet torsdag kveld, og både Lærdals og Jerikos ordførere holdt taler under åpningen. Også Saeb Erekat, tidligere sjefforhandler under Osloprosessen, var til stede. Han har selv vokst opp i nabolaget parken ligger i.

Ideen til parken kom på et folkemøte i Lærdal for rundt fire år siden. Penger ble samlet inn, og både privatpersoner og bedrifter har vært villige givere.

— Det er vennskapsorganisasjonen som organiserer betalingen, men det er nabolaget selv som skal sørge for vedlikeholdet, forteller Avdem.

— Det viktigste for oss er å gi barna et tilbud, og at folk skal ha et sted de kan samles. Under selve åpningen var det en klovnetrupp fra Betlehem som opptrådte, og det var stor stemning blant barna.

— Jeg hørte noen som sa at «det er første gang det skjer noe positivt for de unge her», sier Avdem.

— Med Lærdal Park i Jeriko så må vel Lærdal få en kopi av klagemuren?

— Det blir nok ingen klagemur, men det kommer nok et symbol på vennskapet mellom de to byene, sier Avdem

FORNØYDE BARN: Barna i Khedawi-nabolaget i Jeriko kastet seg over de nye leketøyene i Lærdal-parken som ble offisielt åpnet i går. _Tidligere måtte de leke i gatene, sier palestineren Soraya Arjoub.<p/> FOTO: LINE FRANSSON