Kl. 01.30 i natt ble vi vekket av knakking på døren. Utenfor sto avkommet, en student på snart 20 — han hadde vært i byen og truffet venner. «Du er sen,» bemerket vi. Han fortalte så at han hadde sovnet på bussen, som hadde rute til Bjorøy (han var ikke full), noe som medførte at han fikk seg en ufrivillig tur gjennom den undersjøiske tunnelen. Da han våknet og oppdaget hva som hadde skjedd, spurte han høflig sjåføren om han kunne få sitte på tilbake til fastlandet, hvorpå sjåføren svarte: «Nei, dette er siste stopp!» før han suste av gårde tilbake gjennom tunnelen. Der sto så avkommet igjen på Bjorøy midt på natten og hadde ikke annet å gjøre enn å traske gjennom tunnelen (sikkert ikke tillatt) hjem til Alvøen.

For noen år siden var samme sønn også i byen, og glemte da lommeboken på bussen hjem! Busselskapet ble kontaktet - og jo da, lommeboken med innhold (noen hundre kroner) var brakt inn, vi kunne bare hente den på kontoret på Straume, svarte en hyggelig stemme. Uvisst av hvilken årsak, ble den ikke hentet før dagen etter, men forbauselsen var stor da innholdet som vi på telefon hadde fått bekreftet var til stede, nå var borte vekk. Jeg skrev umiddelbart til ledelsen og forklarte hendelsen, og det ble reagert raskt. Pengene ble tilbakebetalt, og vi fikk et pent brev hvor episoden ble beklaget og saken ville bli behandlet internt. All ære.

Jeg velger å tro at ikke alle HSD-ansatte er tette i pappen, men stiller spørsmål om det gjelder sjåføren på siste buss til Bjorøy søndag 31. august. Skulle ønske denne saken også ville bli behandlet internt, og at den aktuelle sjåføren kunne få et aldri så lite kurs i hvordan man behandler sine reisende. Kanskje er jeg for mye hønemor, men det får være grenser for hva man kan akseptere av mangel på sunt folkevett.

E. KORSVOLD OLSEN, ALVØEN