Under headingen «Taggere er ikke vandaler» (!), får vi høre unnskyldende og syltynne argumenter som er hinsides all fornuft. På spørsmål om de ikke er klar over at de ødelegger privat (og offentlig) eiendom, er svaret at de mener det er fine ting de lager! Og en av taggerne nevner ordet «politistat» når de — selvsagt - er kommet i politiets søkelys. Men når en av taggernes mor faktisk forsvarer hærverket, kan man bli målløs! Ikke rart man har fått en hærverksgenerasjon uten sidestykke i historien. Ifølge moren finnes der ikke tilbud til disse ungdommene. Det er da neimen ikke kommunens oppgave!

Vi har i dag en generasjon som er blottet for fantasi og tiltakslyst. Tidligere generasjoner, få år tilbake, var i stand til å komme i gang med fritidssysler. Det har for øvrig aldri før vært så mange fritidstilbud som i dag - noe for enhver interesse. Men disse ungdommene vil ikke! Det er saken.

Forhåpentligvis blir flere og flere taggere tatt. Er de ikke i stand til å betale for hærverket selv, så la dem jobbe hardt og lenge for det, og la foreldrene da få regningene for rengjøringen. Hvis andre foreldres holdning er den samme som den aktuelle moren i nevnte BT-oppsett, har vi en temmelig mørk hærverksfremtid å se i møte. Utrolig at hun torde å stå frem med slike meningsløse uttalelser som at hun ikke kan skjønne at tagging skal være en så alvorlig forbrytelse!

Hva er det som rører seg i hodene på disse taggerne? Neppe noe som helst! Så kort er svaret!

WILFRED HØSTELAND