PÅL ANDREAS MÆLAND Fra tidlig om morgenen gikk det slag i slag for politi, brannvesen og ambulansepersonell i Bergen. Mange av ulykkene i trafikken skyldtes glatt føre, og branner hører også årstiden til. Likevel var det en sjeldent travel dag.

Hordaland politidistrikt hadde i 16-tiden registrert minst syv trafikkulykker, hvorav fire med personskader. Ulykken i Fløyfjellstunnelen skapte trafikkaos fra Eidsvåg og et stykke ut i Sandviken fra formiddagen. Situasjonen ble ytterligere forverret da Michael Krohns gate ble stengt etter en brann. I tillegg laget villmannskjørere krøll i juletrafikken både i Os og i Bergen.

- Det er typisk at alt kommer samtidig. Det er ikke snakk om spisepause på slike dager, nei. Folkene vår står på konstant — tross luselønn, slår operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt fast etter endt vakt. Han vil ikke betegne dagen som ekstrem, selv om det kunne virke slik for journalister som prøvde å holde oversikten.

— Vi har opplevd slike dager før. Jeg er ikke det minste overtroisk, så at det har noe med datoen å gjøre kan jeg avvise kategorisk, humrer Bruarøy.

Også vaktkommandør Magne Skodvin ved Bergen Brannvesen hadde det travelt i går.

— Her er det full rulle. Skikkelig fredag den 13., fortalte han BT i 15-tiden, etter å ha hatt tre store utrykninger på et par timer.

BRANN: Huset til Fridjov Urdal i Jølster brann ned.