Vi er nettopp inne i en heftig debatt og med tusenvis av demonstranter mot rasediskriminering. Hva med tilsvarende store demonstrasjoner mot eldrediskriminering? I Oslo var det noen forvillete snauskollinger som begikk et brutalt drap. Når det gjelder eldrediskriminering, så er det våre forhåpentlig opplyste folkevalgte som begår diskriminering. Dette med å selektere mennesker etter alder eller verdi, er noe som ikke hører hjemme i et sivilisert land.

Hvis en bedrift bestemmer seg for å sette opp et moderne bygg, ja så skjer dette i løpet av et par år. Selv med hundrevis av milliarder på bok, så greier ikke våre folkevalgte å skaffe nok sykehus og aldershjem til innbyggerne. Dette har de lovet ved hvert eneste valg etter krigen. Det skjærer seg dypt i mitt hjerte at min eldre åndsfriske bror nå i én måned har måttet dele et enmannsrom med en alvorlig dement pasient som skriker omtrent døgnet rundt.

Kjære politikere, ta dere et døgn sammen med en urolig dement pasient og kom så tilbake til avstemming om hva vi skal bruke milliardene til. Det er ikke lenge til du havner der selv, men da som eldrediskriminisert, uten valgmulighet.

KÅRE UNNELAND,

BERGEN