Nylig ble det kjent at de styrende i Bergenhus (les Arbeiderpartiet og resten av koalisjonen) skal legge ned et seniorsenter slik at 800 eldre i praksis blir fjernet fra bergensgatene og stuet inne i sin egen leilighet. (Jeg vet at det ikke er lett å reise til en helt annen del av byen for å gå på et sted der man ikke kjenner noen.)

Mot Frp, RV og SV sine stemmer ble budsjettet for år 2001 bestemt. Allerede nå ser vi hvor galt det gikk. Her må man spare penger slik at vi kan bruke mer penger på blant annet kunst og kultur, og det er visst enkelt å si at de eldre kan jo bare gå et annet sted. Hva blir det neste – legge ned en skole eller en helsestasjon?

En ting er sikkert, og det er at de som styrer Bergen nå for tiden gjør en aldeles forferdelig jobb og klarer altså ikke å få vanvittige 7000 millioner kroner til å strekke til slik at vi kan gi innbyggerne et skikkelig tilbud – eller et tilbud i det hele tatt. Det verste er at det er disse som nå blir stuet vekk som gjennom et langt arbeidsliv har sørget for at Bergen kommune har så mange penger som vi faktisk har i dag.

Jeg er glad for at det er valg til høsten – nå kan vi gjøre noe for våre eldre og svake. Det er faktisk synd at det er kun ett parti som er villig til å satse på denne gruppen mennesker uten at jeg trenger å si hvem man bør stemme på ¿

KNUT VIDAR SCHJENKEN,BYSTYREREPRESENTANT FREMSKRITTSPARTIET