Dette er noen av brannene som er registrert i Hordaland og Sogn og Fjordane de siste tre dagene. Du kan lese mer om de ulike brannene ved å klikke på linkene under eller i høyre spalte.

Onsdag: Ca. 14.00 Sotra: Gressbrannen ved Våge på Sotra blusser opp igjen. Blir raskt slukket.

15.00 Arna: Storbrann i skogen på Sætrefjellet. Brannen truet lenge bebyggelsen i Fabrikkvegen, og førte til at E 16 måtte stenges. Meldt slukket like etter klokken 18. Etterslukking pågikk hele natten. Tre mindreårige gutter har innrømmet å ha lekt med fyrstikker i skogen.

Onsdag ettermiddag Bømlo: To-tre mål med lyng og gress ble svidd av ved Rubbestadneset på Bømlo. Også denne brannen har to mindreårige gutter tilstått å ha startet. ý Guttungene meldte seg her skjærtorsdag og innrømmet at de hadde tent opp ild i området, forteller operasjonsleder Harald Aase ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Onsdag ettermiddag: Bråtebrann kommer ut av kontroll i Flekke i Sogn.

Skjærtorsdag:

14.09 Åsane: Gressbrann ved Kyrkjekrinsen skole på Åsamyrane. Slukket klokken 14.45.

14.25 Balestrand: En bråtebrann kom ut av kontroll i Balestrand. Slukket etter et par timer. 14.55 Nordfjord: En mindre brann i Byrkjelo, men 30 meter fra å fatne i skogen. Skyldtes barns omgang med ild, forteller operasjonsleder Stig Inge Huse ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ca. 15.50 Bømlo: Større gress— og lyngbrann på Tormodsætre ved Bremnes på Bømlo. - Klokken 2200 var brannen stort sett slukket, opplyser operasjonsleder Agnar Austreim ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt. På det nærmeste var brannen et par hundre meter fra bebyggelsen. - Brannen er påsatt av barn og vi har sikret oss identiteten deres, bekrefter Austreim.

16.01 Åsane: Gressbrann i Hetlebakk. Slukket klokken 1620, og beskrives som en bagatell.

16.24: Fyllingsdalen: Liten skogbrann i Kanadaskogen. Slukket klokken 16.58.

16.41: Arna: Brann ved tunnelinnslaget til Sætretunnelen, i samme området som det brant onsdag.

17.00 Kvinnherad: Større skogbrann i Amlandsheiene på nordsiden av Åkrafjorden, midtveis mellom Matre og Åkra. Helikopter og mannskaper fra Rosendal og Åkra ble satt inn i slukkingen. Klokken 2137 ble det meldt at brannen var under kontroll, og rundt midnatt var den slukket.

18.00: Nordfjord: Mindre brann i Olden, truet lenge en hytte. Ble påsatt av lekende barn.

Langfredag:

15.15: Gressbrann i Gamle Kjøkkelvikveien i Olsvik. Slukket av naboer med vannslange før brannvesenet kom frem.

BLUSSET OPP: Skogbrannen ved Tormodsætre på Bømlo ble meldt slukket klokken 22, men blusset opp igjen utover natten. Alt tilgjengelig brannmannskap, Heimevernet og frivillige jobbet for å få kontroll over flammene.
FOTO: STEIN-ERIK OVESEN, BØMLO-NYTT