— Dette virker noe merkelig, mener Kryvi, som aldri har opplevd noe liknende. Kryvi fikk torsdag klar beskjed fra Norges Pelsdyralslag om at han ikke var ønsket som foredragsholder. Han fikk heller ikke lov til å være til stede under seminaret.

Helomvending

En rekke professorer var i går samlet på Gardermoen for å diskutere pelsdyrhold i Norge. Seminaret ble arrangert i regi av Norges Pelsdyralslag. Professor Kryvi fikk i forrige uke en forespørsel om å være foredragsholder på vegne av Dyrebeskyttelsen. Kryvi kontaktet da arrangøren, hvor han nevnte at han stilte seg positiv til henvendelsen, men at han ikke var medlem av Dyrebeskyttelsen.

— Jeg fikk en klar forståelse av at det ikke var noe problem, og at jeg kunne stille på seminaret, sier Kryvi til BT.

Tre dager senere ringer informasjonssjef Grethe Kverme i Norges Pelsdyralslag til Kryvi og sier han likevel ikke får lov til å stille på vegne av Dyrebeskyttelsen.

— Problemet var at Kryvi ikke er medlem av Dyrebeskyttelsen, sier Kverme til BT.

— Hvorfor snudde dere plutselig om?

— Vi har aldri forsøkt å ekskludere noen fra dette seminaret. Det ble sendt ut invitasjon til de vi ønsket å ha med, påpeker Kverme.

Reagerer sterkt

— Ettersom dette var et vitenskapelig seminar ønsket vi å bruke Kryvi som talsmann for Dyrebeskyttelsen. Det er påfallende at han ikke fikk lov til å stille, mener prosjektleder for «Velferd for Dyr» og medlem i Dyrebeskyttelsen, Elna Tenol-Tuxen.

Hun reagerer sterk på at Kryvi ble ekskludert fra seminaret.

— Dette er pinlig for pelsnæringen og gir grunn til spekulasjoner, mener Tuxen.