Av Tone Salomonsen,

bystyrekandidat, Bergen SV

Jeg er selv kandidat på SVs liste og risikerer nå å komme inn i bystyret til høsten. Selv om dette kom litt overraskende, så har jeg så smått begynt å se frem til å delta i den demokratiske prosessen, dvs. helt til jeg leste Kenneth Rasmussens innlegg i BA i går. Rasmussen står høyt på Frps liste og er dermed en politiker SV sannsynligvis må forholde seg til i bystyret.

Personlig finner jeg det vanskelig å føre en dialog med en mann som oppfordrer folk til å stemme «for Norge og nordmenn, ikke utvanning av et etnisk sikkert Norge». Jeg mener at den slags uttalelser ikke hører hjemme i det Norge jeg kjenner. Dersom Norge skal kunne kalle seg et demokrati kan man ikke dømme eller utvise folk på grunnlag av hudfarge og heller ikke pga. religion. Norge er ikke et etnisk rent land og jeg må innrømme at jeg ikke har noe ønske om at det skal være det heller. De forsøkte det i Tyskland i sin tid og det var ikke noen hyggelig affære!

Selvsagt skal man ha en innvandringsdebatt, men jeg mener at Rasmussen her ikke bidrar til debatten. Derimot ødelegger han ethvert forsøk på å tenke konstruktivt. Paranoia har aldri ført til noe godt verken for høyre eller for venstre-siden i politikken. De mest opplagte utslagene er kanskje Vietnam og Kambodsja og vi vet ennå ikke hvordan Irak-krigen vil se ut for ettertiden.

Heldigvis tar noen tillitsvalgte i Frp avstand fra Rasmussens innlegg, men det er enda viktigere at velgerne tar avstand. SV oppfordrer derfor folk til å stemme for et parti som ønsker å bekjempe fremmedfiendtlighet.