Det meste ser ut til å gå Ephemeras vei i disse dager. Alarmpris, Spellemannnominasjon og ny plateutgivelse. Alt sammen bare i løpet av en uke. Medieomtale og skryt over alt. Likevel er det imponerende å trekke utsolgt hus på hjemmebane slik Ephemera gjorde i Logen fredag kveld.

Grunnstammen med Christine, Inger Lise og Jannicke er den samme som da de tre «døgnfluene» dukket opp for åtte år siden. Likevel er det ikke så mye tilbake av det «gamle» Ephemera. Visepopbandet med en snev av rødvin, stearinlys og folkehøyskole er erstattet av et mer modent og tidsriktig poputtrykk.

Som seg hør og bør under en såkalt sleppefest, var hovedvekten lagt på de ferske låtene fra den nye platen «Air». Og det som umiddelbart slo en var hvordan jentene har modnet som låtskrivere. Det nye stoffet har gjennomgående høy kvalitet, og klarer å beholde egenarten, selv om trioen er innom flere sjangere.

Det er noe lett og sommerlig over det nye materialet. Florlett, varmt og luftig, men ikke uten substans. En tanke fransk sekstitalls chanteuse. En dash country. Litt visemelankoli.

Likevel høres det alltid ut som Ephemera. Vokalharmoniene. De spartanske akustiske detaljene.

Som i alle gode selskap var også en del venner invitert med til laget. Krøytgitarist Thomas Dahl, for anledningen med basspill og samplinger, sørget sammen med trommis Roger Urhaug for et diskret og smakfullt komp. Realonesfiolinist David Vogt begynner å bli en mye brukt støttemusiker og har vært et fast innslag på mer enn en sleppefest denne vinteren. Willy «William Hut» Marhaug deltok på en duett, slik han også gjør på det nye albumet.

Nå hadde Ephemera en lett jobb denne kvelden. En konsertsal med glimrende akustikk. Et veloppdragent og entusiastisk publikum, som også mottok det nye og ukjente materialet med stor respons. Riktignok var det litt klabb og babb med det lydtekniske et par ganger, men aldri slik at det gikk ut over helhetsinntrykket.

Som ekstra ekstranummer fikk salen også presentert Ephemeras to nye videoer. Det burde ikke forbause noen om det blir atskillige visninger på tv-kanalene utover våren. For uten å utrope Ephemera til verdensmestere, kan det allerede fastslås at en medaljeplass bør være sikret når 2003 skal gjøres opp.

ANMELDT AV

EINAR ENGELSTAD

ALT KLAFFET: På hjemmebane slo de til, Ephemera. Og BTs anmelder likte det han hørte: «En kveld der absolutt alt klaffet».