• Ryktet om at dronning Sonja ikke liker rockemusikk, og ikke fikk sove i Bergen, kan herved avlives.

Det sier adm.direktør Kornelius Middelthon ved Radisson SAS-hotellene i Bergen etter at flere radiostasjoner meldte at dronningen klaget på høy rockemusikk fra utestedet Madam Felle da hun skulle sove sin dronningsøvn på hotellet på Bryggen natt til fredag.

Dronningen var ikke der

— Faktum er at vi av og til får klager fra gjester som sover med åpne vinduer ut mot Bryggen. Hvis det er konserter på Madam Felle hører disse gjestene veldig godt musikken. Spesielt trommene og bassen. Derfor har vi vært opptatt av å dempe musikken hvis den høres for godt. Og torsdag kveld, klokken 23.30, ba sikkerhetssjefen om at musikken fra Madam Felle ble dempet en smule, rett og slett for å være føre var. Ingen hadde klaget, men for sikkerhets skyld ville han unngå at noen klaget. Han sa til musikerne at han ville unngå klager, og spesielt denne kvelden med kongelige gjester. Men sannheten er at dronningen ikke var på hotellet på det tidspunktet, sier Middelthon til bt.no.

- Vi trodde dronningen klaget

— Vi fikk helt klart det inntrykket at det var dronningen som klaget, og at vi derfor måtte dempe lyden midt i en coverversjon av Kiss´ «Come on and love me», sier trommeslager Raymond Tungesvik i bergensgruppen The Repo Men til bt.no.

Gruppen har eksistert i syv måneder og aldri fått mer PR enn fredag, da presse og kringkasting fra fjern og nær ville intervjue gruppen som hadde tatt nattesøvnen fra dronningen.

Men dronningen er uskyldig. Da musikken ble dempet var klokken 23.30. På det tidspunktet befant dronning Sonja seg på et privat besøk et helt annet sted i Bergen.

BERGENSBESØK: Kongeparet gjestet Bryggen torsdag.
Foto: Jan Lillebø