— Det er blant annet innholdet i hennes og fornærmedes forklaring som gjør at vi har siktet henne for drapsforsøk, sier politiadvokat Benedikte Høgseth i Hordaland politidistrikt til BT.

Politiet ber om fire ukers varetekt når kvinnen fremstilles for fengsling i dag.

Kranglet med kjæreste

Det var onsdag kveld at kvinnen knivstakk kjæresten i kvinnens leilighet på Toppe i Åsane. Det skal ha vært en krangel mellom de to som utløste knivstikkingen. Mannen ble stukket en gang i høyre side, men kom utrolig heldig fra episoden. I går kunne han skrives ut fra sykehuset.

— Kvinnen er ikke blitt utsatt for vold før knivstikkingen. Jeg ønsker imidlertid ikke å gå inn på detaljer om hva som utløste knivstikkingen, sier Høgseth.

Den drapssiktete kvinnen ble i 1997 dømt til fem års sikring, etter at hun året før knivstakk sin 46 år gamle samboer til døde. Retten kom til at hun ikke var tilregnelig nok til å kunne dømmes for drap, men fant det bevist at det var kvinnen som hadde stukket mannen til døde.

Fryktet mer vold

Retten mente det var fare for at kvinnen ville begå nye voldshandlinger, og ga derfor statsadvokaten medhold i kravet om sikring, men bare for fem år.

Spesielt ble det pekt på at kvinnen lett kunne bruke vold når hun var ruset.

Onsdag kveld var både hun og kjæresten beruset. Politiet mener at kvinnen da prøvde å drepe igjen.

I november i fjor gikk sikringstiden på fem år ut. Påtalemyndigheten fant det ikke nødvendig å be om ny forvaringssak, og kvinnen ble følgelig løslatt.

Fire måneder senere mener politiet at kvinnen har forsøkt å ta livet av kjæresten.

— Jeg kan ikke kommentere hvilke vurderinger som ble gjort da hun ble løslatt. Grunnlaget for å fengsle kvinnen nå, er at vi mener det er fare for gjentakelse av alvorlige voldshandlinger, sier Høgseth.

Levd tøft liv

Kvinnen skal ha ringt sin sønn onsdag kveld og fortalt hva som hadde skjedd. Han kontaktet igjen politiet. Pågripelsen skal ha skjedd uten noen form for dramatikk.

Kvinnen satt i går i lange avhør på Arna og Åsane politistasjon. Hun skal langt på vei ha erkjent de faktiske forhold.

Fra dommen etter drapet i 1996 går det frem at kvinnen har levd et usedvanlig tøft liv siden hun var i 20-årene. Hun har tilhørt et belastet løsgjengermiljø i Bergen, der vold av ulik karakter virker å være en del av hverdagen.

DREPT: 46-åringen døde av enormt blodtap etter at samboeren hadde stukket ham. Kvinnen ble ikke dømt for drap, men til sikring i fem år etter drapet som skjedde 20. desember i 1996.<br/> ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN