Kvinnen (25) brakk armen, fikk et kutt i overleppen og flere hevelser på kroppen. Hun måtte på Legevakten, og var sykmeldt i en måned etter det brutale møtet med dørvakten på The English Pub på Ole Bulls plass. Dørvakten slo også til kvinnens samboer flere ganger i magen og ryggen.

Dørvakten (28) fikk sparken etter episoden, og er nå dømt til 120 dagers ubetinget fengsel av Bergen byrett.

Episoden skjedde i desember i fjor. Den 25 år gamle kvinnen, hennes samboer (27), samboerens søster og hennes kjæreste hadde sett «Ylvis», og gikk etterpå på puben for å ta seg en øl.

— Vi hadde en veldig hyggelig kveld, helt til jeg plutselig ble kastet ned trappen og endte på Legevakten, sier kvinnen.

Er redde

Verken hun eller samboeren ønsker å stå frem med navn og bilde fordi de er redde for hevnaksjoner fra dørvakten og gjengen rundt ham.

Retten legger til grunn at det oppsto en noe opphetet diskusjon mellom samboeren og en annen dørvakt. Samboeren ble lagt ned på biljardbordet, deretter ble han lagt i bakken. Den ene vakten satte seg oppå ham, og tok et låsningsgrep som gjorde det vanskelig for ham å puste.

— Jeg mistet nesten bevisstheten, sier mannen.

— Jeg falt ned på gulvet, og i kaoset som oppsto ble jeg sparket i ansiktet. Jeg så at to vakter satt oppå samboeren min, og at de begynte å rive og slite i ham. Jeg krøp bort til dem for å roe ned situasjonen. Det falt meg ikke inn at dørvakten skulle angripe meg. Vi hadde jo ikke gjort noe, sier kvinnen.

Kastet i raseri

Hun jobber som hjelpepleier, er 1,65 høy og spinkel.

— Jeg kan umulig ha virket truende på dørvakten, sier hun.

Både kvinnen og flere vitner forklarte i retten at dørvakten i raseri løftet kvinnen opp fra bakken ved å ta tak i nakken hennes og bukselinningen, før han kastet henne gjennom luften. Vitnene forklarte at dørvakten brukte stor kraft i kastet.

KASTET KVINNE NED TRAPPEN: Dørvakten på The English Pub løftet opp en ung kvinne, og kastet henne på hodet ned denne trappen. Dørvakten fikk sparken, og må i fengsel etter voldsepisoden.
FOTO: TOR HØVIK