Etter det Bergens Tidende erfarer har nemlig Politidirektoratet innstilt på Vidar Refvik som ny politimester i Hordaland. Det samme har Politiets Fellesforbund.

Mye tyder dermed på at Rolf B. Wegners dager som politimester i Bergen er talte.

Saken utsatt

Egentlig skulle listen over landets nye politimestere legges frem i morgendagens statsråd. Grunnet regjeringsskiftet er saken nå utsatt til fredag 9. november.

Dermed må søkerne smøre seg med tålmodighet en uke ekstra. Særlig spennende blir det for Rolf B. Wegner. Hans skjebne ligger nå i justisministerens hender.

Politidirektør Ingelin Killengreen ønsker nemlig at hennes tidligere kollega i Justisdepartementet, Vidar Refvik, skal lede det nye Hordaland politidistriktet.

Hvis Wegner skal fortsette som politimester er det kun fordi Odd Einar Dørum insisterer. Justisministeren må da omgjøre innstillingen fra Politidirektoratet..

Politiets mann

Det er ingen overraskelse at Vidar Refvik står øverst på Politidirektoratets ønskeliste. Bergens Tidende har tidligere skrevet at Rolf B. Wegner fikk opplyst at Refvik kom til å søke jobben i Bergen.

Dette ble tolket som et sterkt signal om at byens politimester burde la være å fremme sitt kandidatur. Wegner valgte likevel å søke.

Vidar Refvik er 52 år gammel. Han arbeider for tiden som ekspedisjonssjef i Justisdepartementets politiavdeling. Refvik er en populær mann i politiet. Dette skyldes blant annet at han ikke bare er utdannet som jurist, men også har erfaring som vanlig politikonstabel.