Misbruket ble oppdaget da barnet rømte hjemmefra i forbindelse med et overgrep. Jenten, som da var 11 år gammel, løp alene rundt midt på natten for å slippe unna stefaren.

Etter ordre fra Riksadvokaten er det nå tatt ut en svært alvorlig tiltale mot 38-åringen.

Tiltalen har en strafferamme på 21 års fengsel på grunn av at overgrepene er svært grove, at de har skjedd mot et barn som var under ti år, og fordi det har skjedd gjentatte overgrep over en periode på nesten ett år.

Erkjenner delvis straffskyld

— Det er snakk om svært alvorlige overgrep mot et lite barn. Jenten har i tiden etter at overgrepene ble oppdaget fått hjelp av psykolog, sier advokat Fredrik Verling, som er bistandsadvokat for jenten.

Verling kommer til å legge ned påstand om oppreisningserstatning på vegne av jenten. 38-åringen har sittet i varetekt siden i vår. Han erkjenner delvis straffskyld for forholdene han er tiltalt for.

38-åringen er også tiltalt for å ha befølt en 14 år gammel jente på brystene.

Stor belastning

Det er foretatt dommeravhør av begge jentene, som vil bli vist når saken kommer opp for Bergen byrett senere i høst.

— Denne saken er en stor belastning for alle parter, og derfor vil jeg ikke kommentere den, sier advokat Kaj Wigum, som er forsvarer for 38-åringen.

— 38-åringen er tiltalt etter den nye voldtektsbestemmelsen i straffeloven, blant annet fordi han fremkalte en hjelpeløshetstilstand hos barnet ved å dope henne ned, og deretter utnyttet hjelpeløsheten til å skaffe seg seksuell omgang.