Dessverre brer apatien seg hos folket. Valgdeltakelsen forventes å bli rekordlav. Folk er møkklei politikernes skittkasting. De lover og lyger hele tiden. De overbyr hverandre i valgkampen vel vitende om at de «ikke har tjangs» til å holde de fleste av løftene. Derfor er det ingen vits i å stemme. Mener mange.

Men folkets apati er demokratiets største fare og utfordring. For det er ved å la være å stemme at ekstremister får fotfeste, gis stor innflytelse i samfunnet. Derfor skal du benytte din stemmerett du også. Og husk: Vi får de politikerne vi fortjener! Det er jo vi som velger dem!

I år blir det et parti som aldri tidligere har fått min stemme: Pensjonistpartiet. De vil bygge flere sykehjemsplasser, øke bemanningen på institusjonene og i den åpne omsorgen, foreta skikkelig vedlikehold av byens skoler/kommunale bygg — og endelig et tydelig nei til bybane. Alt dette er jeg enig i! Og når mitt gamle parti har sviktet meg i sak etter sak, jeg velge noe annet. Det er min demokratiske plikt. Pensjonistpartiet skriver: Ditt gamle parti har glemt deg. Glem ditt gamle parti! Den oppfordringen tar jeg. Og vet du... Jeg vet mange som er i samme situasjon. Godt valg!

JOHN STEFFENSEN,

BERGEN