Colin Powell brukte begge disse argumentene i sin tale til FNs sikkerhetsråd den 5. februar i år.

Amerikanske massemedier har terpet på den første av disse påstandene i den grad at en meningsmåling i vinter viste at 42 prosent av amerikanerne da trodde at Saddam Hussein var direkte ansvarlig for 11. september og at 56 prosent trodde at Saddam ga direkte støtte til al Qaida. En meningsmåling i Washington Post nylig viste at 69 prosent trodde Saddam hadde en finger med i spillet.

Sist søndag presterer visepresident Cheney å si at «han ikke er overrasket over at mange amerikanere tror at den irakiske eks-presidenten var innblandet». Takke f.., hvorfor skulle han være det? Det er jo han, Bush, Powell og deres folk som har podet den forestillingen inn i amerikanernes hoder! Men nå sist onsdag måtte president Bush ydmyke seg for fjernsynsselskapet CNN ved å innrømme «Vi har ingen bevis (evidens) for å hevde at Saddam Hussein var involvert i angrepet 11. september».

Du verden, de gutta er presset på hjemmebane nå!

Og jeg ser at Hans Blix har gjentatt til australsk radio hva han nettopp sa til CNN: «Jeg heller mer og mer til den konklusjon at Irak, som de hevdet, har ødelagt alt (av masseødeleggelsesvåpen), eller nesten alt, av hva de hadde sommeren 1991. Kanskje finner de (okkupasjonsstyrkene) noen interessante papirer.» Til samme radio sier han også at «Irak kan ha prøvd å lure USA til å tro at landet hadde masseødeleggelsesvåpen i den hensikt å hindre at landet ble angrepet (av USA)». (!) «Jeg mener, du kan godt henge opp et skilt på døren din der det står «Pass Dem for hunden» uten at du har en hund.»

Colin Powell sa til FNs sikkerhetsråd den 5. februar i år: «Jeg kan ikke fortelle dere alt vi vet.» Men «Iraks oppførsel demonstrerer at Saddam Hussein og hans regime ikke har gjort noen anstrengelse — ingen anstrengelse - for å ruste ned slik det internasjonale samfunnet har krevd. Og virkelig, fakta og Iraks oppførsel viser at Saddam Hussein og hans regime skjuler sine anstrengelser for å lage enda flere masseødeleggelsesvåpen.»

Jaggu lurte Saddam dem godt!

Fra spøk til alvor, det er blitt bedre i Irak på én måte: På Bagdads kinoer kryr det nå av pornografiske filmer. Saddams sensur er borte. Før havnet en i fengsel for å se slike filmer. Nå er det «knapt et sete ledig når hundrevis av menn, de fleste røkende, sitter i total stillhet og mørke og nyter scener med nakenhet og sex for 1000 irakiske dinarer i timen,» alt ifølge Reuters.

Den personlige frihet vinner omsider frem der også, under amerikansk beskyttelse.

KÅRE WAHL