Fra han begynte det siste innbruddsraidet i månedsskiftet april/mai har han trolig lagt bak seg en distanse på et sted mellom 35 og 40 mil.

— Vi har ingen indikasjoner på at han har benyttet seg av noe annet fremkomstmiddel enn beina, nei, sier førstebetjent Kolbjørn Hagen ved Storelvdal lensmannskontor.

Dit kom han etter først å ha herjet i Ringsaker/Hamar-området. Fra Storelvdal beveget han seg nordover Østerdalen og over til Gudrandsdalen, videre nordover dalen til Dovre/Lesja, før han gikk over fjellet til Skjåk.

Rundt 1000 hytteinnbrudd Underveis har han altså vært innom ca. 250 hytter, og til sammen har den 43 år gamle notoriske innbruddstyven trolig bortimot 1000 hytteinnbrudd på samvittigheten.

I oktober i fjor fikk han sin 13. dom for i alt 450 innbrudd. Alle begått i østlandsområdet, til dels i de samme områdene som han har beveget seg i denne sommeren. Tilsynelatende liker han seg godt på de tørre og lettgåtte flyene her mellom Jotunheimen og Rondane.

Fremgangsmåten ved innbruddene er den samme hver gang. Terje Larsen tar seg inn i hytten enten ved å knuse et vindu eller ved å bryte opp en dør. Han forsyner seg med mat og drikke og benytter ofte muligheten til å sove over. Finner han utstyr han ser seg tjent med, tar han det gjerne med seg, men han stjeler aldri mye og begår ikke annet hærverk enn det som er nødvendig for å ta seg inn. Bortsett fra at han noen ganger gjør sitt fornødne på gulvet i hytten.

Harmløs Han beskrives som totalt ufarlig.

— Terje Larsen er definitivt ikke farlig, sier direktøren ved Ringerike Kretsfengsel, Sigbjørn Hagen. Det var ved dette fengselet Larsen sonet da han ikke kom tilbake etter endt permisjon 29. april i år.

Kjetil Schonhowd, Lillehammer-juristen som forsvarte Larsen da han fikk sin forrige dom, beskriver sin klient som «høyst oppegående».

— Han har oppfatninger om mangt i samfunnet, og om han ikke er intellektuell, så er det ikke så mye som mangler. Han er et ressurssterkt menneske som har hatt en del personlige problemer i form av dårlige nerver, sier Schonhowd.

Schonhowd sier at Larsen er ekte opptatt av og glad i fjellet.

— Det er noe han har med seg fra barneårene. I forhold til de problemene han sliter med, er det terapi og avkobling å gå i fjellet.

Når han blir tatt av politiet, yter han aldri fysisk motstand, og i avhør skal han være usedvanlig samarbeidsvillig.

Tilstår mer enn han trenger - Han har en fantastisk hukommelse og går opp rutene sine sammen med politiet. Det ender gjerne med at han tilstår langt mer enn det han er tiltalt for, og ofte tilstår han også forhold som ikke engang er anmeldt, sier Kjetil Schonhowd.

Terje Larsen har fortsatt hjemmeadresse i Åsane, men politiavdelingssjef Terje Herland ved Arna og Åsane politistasjon kjenner ham stort sett bare av omtale.

— Det han har begått av lovbrudd her, er bare bagateller og ligger langt tilbake i tid. Han har ingenting uoppgjort med oss, sier Herland.