Produktsjef Anne Grete Berge i Reisemål Hardanger Fjord AS er fornøyd og kaller 2002 et strålende år. Turismen blomstret i takt med frukttrærne, og det er vekst både når det gjelder norske og utenlandske overnattingsgjester.

Totalt sett hadde hotellnæringen i Hardanger en vekst på 4,7 prosent, mens det var en nedgang på 1,4 prosent på landsbasis. Den norske trafikken økte med 6,2 prosent, mens utlendingene sto for en samlet vekst på to prosent, viser de ferske reiselivsstatistikkene fra Hardanger.

Nordmenn sto for vel 130.000 gjestedøgn i Hardanger i fjor. I utenlandstrafikken registrerer man at tyskerne sviktet med åtte prosent, mens turister fra Storbritannia, Frankrike og Nederland sørget for svært pene tall på statistikkene. Nederlenderne sto alene for over 25 prosents økning, og passerte dermed både USA og Japan.

Reiselivsnæringen i Hardanger opplevde også en usedvanlig sterk avslutning på 2002. I desember hadde hotellene med enn 16 prosent flere overnattinger enn i førjulstiden i 2001.