Mitt nyoppussete soverom på hytten skulle utstyres med to stk. sengelamper. Etter forgjeves søken i byens få gjenlevende lampeforretninger, endte ferden på IKEA. Der hang utstilt en passende lampe hva pris og design angår. Varedeklarasjonen ved lampen ble behørig studert, den opplyste om maks styrke på pærer, for øvrig ingenting. Ferden gikk videre til fjells og jeg var barnslig utålmodig til den forestående «final touch».

Vel fremme ble eskene behørig åpnet og lampene åpenbarte seg. Skjønt lamper! Hvor er ledningen? Hvor er lysbryteren og støpselet? Etter å ha endevendt emballasjen med negativt resultat, ramlet kun et hvitt ark ut hvor det sto på 17 språk at lampen må monteres av en kyndig person! Det skjønte selv jeg, all den tid det var vesentlige mangler ved mitt kjøp. Så der sto jeg langt til fjells med mine ufullstendige lamper.

Man kan føle seg lurt mange ganger etter et IKEA-besøk, men dette tok prisen! Det hører med til historien at tre av fire pærer virket etter montering. Fra nå av kjører jeg via Nesttun, da jeg slipper å se logoen i Åsane!!

JANICKE MEYER