Kommunikasjon

Etter 24 års samliv vet jeg at det er en ting som teller. Det er kommunikasjon. Vi må lytte til hverandre, ta hverandre på alvor, respektere hverandres ståsted og ulike synspunkt på saker. Den åpne dialogen hvor man bestreber seg på å lytte, får ting til å gli på en smidig måte. Snakk med hverandre!. «Meg»

En positiv innstilling overvinner alt!

Forklar partneren hvordan du opplever vanskelige situasjoner. Lytt når partneren din responderer. Jobb dere frem til løsninger som begge parter kan leve med. Lykkes det ikke i første forsøk, så ikke gi opp. Vis kjærlighet og respekt for hverandre, og jobb sammen gjennom livet som et team. Et par er ikke, og vil heller aldri bli, helt like. Det burde heller ikke være noe mål. Studer din partner, og se hva du kan lære. «Ett år unna 15-årskrisen...»

Et godt liv

Et forhold må leve. (...) Kriser er bra for dem som er trygge og uavhengige. Er det egentlig deg jeg vil leve sammen med? Gjør opp status i full åpenhet. Det er ikke sikkert at den man velger som 22-åring passer når man er 52! Det er heller ikke sikkert at de samme triksene som virket for 20 år siden virker lenger. (...) Håndterer man en krise på en positiv måte (utroskap etc.), kan livet etterpå bli svært bra og rikt. Da blir man tvunget til å bestemme seg. Den man valgte må man velge om igjen hver dag. Kriser skaper grobunn for fornyelse. «Hunter»

Sammen for alltid?

Gå aldri på byen alene, og ha minst ett høydepunkt i uken felles for begge. Gi hverandre oppmuntring, ikke hakk på hverandre med tull og vas. Elsk med fantasi. Ellers se lyst på tilværelsen, vi vet ikke hvor godt vi har det. «Lykkelig skilt»

Hvordan unngå å gli fra hverandre? Debatten fortsetter — gi oss dine beste råd på bt.no