Fra å være en motorvei i klasse A ble den degradert til en vanlig 80-sone, fordi Vegvesenet ikke ville bruke penger på sikring mellom veibanene. Likevel er hastigheten for høy inn i rundkjøringen ved Gullgruven.

Det er ikke hastigheten det er noe i veien med, men med vedkommende som bestemte at det skulle lages en rundkjøring der. Det eneste korrekte her er et planløst kryss. Hver fredag står køen hele veien bort til Arken, og dette vil ikke avta i det hele tatt. Hvor er samfunnsgevinsten ved å la biler bulke istedenfor å bruke noen penger i engangsinvesteringer ved å ordne opp i dette?

Et eksempel på det motsatte er den meningsløse bruken av penger på å lage rundkjøring ved Indre Arna kirke. Snakk om å lage forholdene vanskelig for lastebiler og vogntog som skal til Algaard Verksted eller Toro-fabrikken. Lenger oppe er det et kryss som mange har kollidert i fordi de som har vikeplikt ikke er klar over det. Her brukes ikke én krone. Jeg lurer virkelig på intelligensnivået til dem som avgjør disse tingene.

STIG LANGERUD