Tre kontoransatte ble sagt opp i Os kommune fredag i forrige uke. Alle tre er kvinner som jobber redusert stilling i skolen.

Tilbud om ny jobb

— De oppsagte har ikke jobbet så veldig lenge i kommunen. Alle tre har dessuten fått tilbud om annet arbeid, sier rådmann Lars Atle Skorpen Hansen. De tre har fått tilbudt om jobb som hjemmehjelp eller assistent i skolen.

De oppsagte jobber tilsammen 1,2 årsverk for kommunen.

— Det er ingen som uten videre godtar å bli sagt opp, sier hovedtillitsvalgt for Kommunenes Fellesorganisasjon (KFO) Åse Gjerde. Sammen med tillitsvalgte for Kommuneforbundet kommer hun til å forsøke å få oppsigelsene omgjort.

Gjerde tror fort oppsigelsessaken kan ende for arbeidsretten dersom ikke politikerne tar seg bedre tid. - Det handler ikke bare om denne enkeltsaken, men om hele prosessen. Summen av alle ting som er blitt gjort feil, kan det nok bli en rettssak av, sier Gjerde.

Spår flau forestilling

— Møtet i arbeidsretten kommer til å bli en flau forestilling for kommunen. Det blir en smekk over fingrene og beskjed om å gå tilbake å gjøre leksen sin skikkelig, spår Kommuneforbundets hovedtillitsvalgte i Os, Jonny Christensen.

Mandag møtte han på medlemsmøte i Frp og fortalte dem sin mening om oppsigelsessaken. - Jeg sa til dem at ordføreren er litt tett i pappen og trenger noen som blåser til skikkelig, sier Christensen.

Varsler flere oppsigelser

Meldingen fra rådmann Skorpen Hansen levner ikke de tillitsvalgte store håpet. Han er fast bestemt på å fortsette nedbemanningsprosessen.

Kommunestyret har vedtatt å kutte driften med 71 årsverk. 43 årsverk har forsvunnet ved ansatte har sagt seg opp og takket ja til frivillige ordningen. Men -fortsatt gjenstår 28 årsverk.

— Flere oppsigelser blir sendt ut de nærmeste dagene, sier Skorpen Hansen.