Feigingene som skal ha truet SV-kandidat Otterskred og Frp-kandidat Søviknes på liv og lemmer den siste tiden, sitter trolig på Os i dag og lurer på hva de egentlig har oppnådd.

Feigingene har i alle fall ikke klart å stoppe munnen på to av Os' mest eksponerte ordføreremner.

I gamle dager var åresalg det mest kontroversielle som foregikk i storsalen i Sanitetshuset på Osøyro.

I går kveld var det storsalg av ukrydret valgflesk med storkunderabatt. Ingen politivakt, ingen livvakter, ingen rasling med sabler og annet nyslipt husgeråd. Men våkne partifeller og rådmann i salen. For sikkerhets skyld.

Og Frp-leder Gustav Bahus rastløst vandrende i salen med blitzende digitalkamera.

Det eneste nifse i går kveld var den truende Tanngarden Tannlegesenter rett ved siden av. For dem som sliter med den typen skrekk.

De to kandidatene følte heller ikke for å gå blygt og pertentlig frem mot hverandre, etter de siste dagers påkjenninger. Det ble en frontkollisjon mellom polert turboliberalisme og småfrekk bygdesosialisme.

Over hodet på konferansier Hans Gunnar Skarstein blåste det friskt i lysekronene. Og nede i salen falt lett styrtregn av sterke verb og moderate knespark.

Svartmaling av ungdomsskulen, raljering med rådhuset, strandsonenaustbygging, kraftaksjespekulasjon, eldreomsorgsoverbud, nedbemanningsspøkelser, eiendomsskatt og veibygging i Endelausmarka.

Endelausmarka har aldri vært så endelaus.

Og helt på slutten: En bisk, bjeffende og ilter runde om flyktninger i Os. Otterskred vil fremdeles ha 34 nye hvert år, Søviknes vil bare ha 10. Feigingene på Os har heller ikke klart å endre på det.

Trolig satt ingen av dem i salen i går kveld likevel. Ingen trusler, ingen skumle tilrop.

Og fra podiet: Bare lyden av skarpe pekefingre. Og spisse albuer...

APPLAUS OG FRED I SINNET: Ingen påtrengende angst i salen i Kløvertun på Os i går kveld etter de siste dagers trusler. Fremskrittpartibenken heier fryktløst frem sin kandidat.