Det er en likegyldighet, en total mangel på respekt for trafikkregler og andre mennesker, og for den saks skyld også eget kjøretøy, som råder grunnen i trafikkbildet. Innimellom finnes gode bilførere, som kjører som de skal, og som klarer å unngå å møte verstingene, bare fordi de er dyktige.

Kjære onkel politi: Dra dere ut på veien, alle som en, og luk vekk alle dem som ikke klarer å holde avstand, som ikke klarer å holde den optimale, lovlige hastighet, som ikke gidder å bruke blinklys ved feltskifte, forbikjøringer, avkjøringer, utkjøringer, rundkjøringer; som ikke gidder å bruke kjørelys, som ikke gidder å fjerne is og dugg før de kjører, som kjører bortimot midt i veien, uten å bry seg om dem som ligger i køen de har skapt — ja, alle dem som ikke har noe på veien å gjøre i det hele tatt!

Og husk: Vil man være på høyde med trafikkpolitiet i EU, må man også bøtelegge sneglene. De som skal være forsiktig, at de skaper høyst unødvendig irritasjon hos andre som skal samme veien. Vi som har tatt mc-lappen i godt voksen alder, har fått med oss en høyst verdifull repetisjon, oppdatering, og ferdighetstest som andre burde misunne oss. Det kan anbefales på det varmeste! Skal vi få ulykkestallene ned, de ovenfor nevnte forhold ryddes opp i. Enig, UP?

TERJE HAUGOM,

RÅDAL