Da jeg kom til Flyplassveien øste regnet ned, og jeg bestilt en taxi via Bergen Taxi, selv om jeg bor i Blomsterdalen. Det var ingen på «Sentralen» som spurte etter navnet mitt eller hvor jeg skulle.

«Ja, ja» tenkte jeg, nattevakten er muligens trøtt og lei, men det var da vel underlig. Så sto jeg der da, under gangbroen ved Sandsli for å skjerme meg selv for det verste regnværet. Minuttene gikk og det eneste som suste forbi meg var to store vogntog. Etter vel 20 minutter ringte jeg det samme nummeret som de fleste bergensere kjenner: 07000, og fikk be-skjeden: «Jeg sjekker saken,» men det skjedde fremdeles ingenting! Da jeg ringte tilbake etter mange flere regndråper og enda flere vogntog som suste forbi, fikk jeg beskjed om at «det og det nummer på taxien er nå på vei».

Jeg sa til sentralen: «Glem det, god natt.» Jeg trasket hjem i regnet gjennomvåt og tenkte : «Skjerp dere Bergen Taxi, det kan ikke være så vanskelig?» Jeg tror jeg ringer et annet nummer neste gang som jeg også kan utenat ...

KARI TVEIT THUE