Dermed flytter avisen etter nær 80 års virke i Sparebankgaten midt i Bergen sentrum. Men det konservative kristenfolkets avis havner ikke helt på Paradis når man snart legger ut på flyttefot. Et moderne avishus like ved Danmarksplass er imidlertid et godt stykke på veien ý i alle fall i geografisk forstand.

Administrerende direktør Torleif Belt i Dagen vil ikke ut med kjøpesummen for det tre etasjes forretnings— og kontorbygget, som ligger mellom to av høyblokkene i Fjøsangerveien. Selger er Coop Hordaland. Avisen skal selv disponere to etasjer til redaksjon og administrasjon, mens 1. etasje leies ut til Posten.

For dyrt i sentrum

— Vi ser virkelig frem til å få moderne lokaler etter mange år med skeive gulv, trekkfulle vinduer og vegger på kalde vinterdager. Aller helst hadde vi ønsket å bli værende i sentrum. Men der blir eiendomsprisene der for høye for oss, sier Belt.

Dagen solgte i fjor sine eiendommer i Sparebankgaten for 24 millioner kroner. Kjøpesummen i Fjøsangerveien er vesentlig lavere, og Belt regner med at man totalt kan inn inntektsføre en gevinst på 18 millioner kroner når årets regnskap skal gjøres opp.

Nedgangen snudd

Belt sier at det har vært en lang prosess å finne nytt avishus. Men man er godt fornøyd med kjøpet av Fjøsangerveien 45, som nå skal huse 28 ansatte - derav 15 i redaksjonen.

Dagen-direktøren ser også lys i den tunnelen etter masseoppsigelser blant abonnenter og økonomiske tap i kjølvannet av daværende sjefredaktør Finn Jarle Sæle fikk sparken i 1999. Med 300 nye abonnenter i første halvår, har man nå passert et opplag på 9500. Nedgangen er snudd og Dagen er på rett vei, hevder Belt.

Han mener også å ha god kontroll over den økonomiske situasjonen i avisen. Halvårsregnskapet er i tråd med et budsjett for den rene avisdriften som skal gi 2,2 millioner i underskudd. Men solide inntekter og økonomiske gevinster for Dagens eiendomsselskap vil likevel gi et pent plusstall i konsernregnskapet.

NYTT AVISHUS: Her får den kristelige avisen Dagen nytt avishus etter nær 80 år i Bergen sentrum.

NYTT AVISHUS: Her får den kristelige avisen Dagen nytt avishus etter nær 80 år i Bergen sentrum. FOTO: ØRJAN DEISZ