Skrik og plask høres når kjuagutter og baukorpsjenter slenges ut i vannet. Bergen kan i motsetning til storbyer flest glede sentrumsbeboerne med rent badevann et steinkast fra sentrum. Rett nok har russen lagt igjen sine spor av hagebenker og flasker i vannet, men fiskene er tallrike og vitner om dets renhet. Den storvokste hengebjørken er det fullkomne stupetårn og feste for slengdissen som maner til Tarzanstunt.

Men hvor lenge var Adam i paradiset? Hvis Bystyret og Parkeringsselskapet får realisert sine vedtak vil dette være den siste badesesongen for Skansens beboere. Det lyder som et gufs fra tiden før byfornying og miljøvern kom på dagsroden, når vi leser at Bergen Kommune 27. januar 2003 har vedtatt å tappe vannet ut av den populære badeplassen og fylle den med biler.

Det lyder også noe amerikansk når vi hører at kommunen har engasjert kommuneadvokaten til å vurdere om det tradisjonsrike badevannet er lovlig og trygt. Det "farlige" vannet er allerede inngjerdet av en langt farligere hovedvei.

Forrige uke sendte NRK filmen om ordføreren i Bergen og parkeringsbandittene som stjeler barnas lekeplasser.

Det var den andre reprisen det siste året, — men den kan vist ikke vises for ofte som en påminning om kommuneledelsens dårskap. Filmen Karl Gustav og parkeringsbandittene avslører sin alder i bleknede farger. Etter at filmen ble vist på byens kinolerret (1982) har Bergen utarbeidet miljøplan, grøntplan, opprettet grønn avdeling samt stillinger som miljøvernsjef og byfjellsforvalter. I kommunens utstillingsvinduer kan vi lese om byens visjoner som miljøby.

Vi må derfor spørre om vedtaket om å erstatte badevann, slengdisse og stupebjørk med biler, egentlig er et 30 år gammelt vedtak som kom frem ved en opprydning.

Nå er det heldigvis mulig å omgjøre barnefientlige vedtak helt frem til anleggsmaskinene trilles frem. I et valgår vil det da være naturlig at de folkevalgte som ønsker å fornye sine verv, lytter til barnas bønn om å få beholde badeplassen.

I filmversjonen av parkeringsdramaet var det barna som vant, etter sinnrike sabotasjeaksjoner mot entrepenørene. La oss håpe at de poltikerne som nå stiller til valg ikke provoserer dem til nye rampestreker.

Thorbjørn Kaland, badegjest