MAGNE REIGSTADmagne.reigstad@bt.no

Markedsdagene på kaien på Steinsland tenner liv i det gamle handelsstedet. I helgen brummet det inn et dusin motorsykler fra den lokale mc-klubben Palestimen. Seks kassebiler konkurrerte på toppfart og oppfinnsomhet og en hylende ambulanse dukket opp for å assistere ungdommene i Sund Livredningsklubb.

Ildsjeler Steinsland — en gang det gamle kommunesenteret i Sund, er en bygd med 400-500 sjeler. Kari Østervold Toft og ildsjelene rundt henne har for tredje gang invitert sambygdingene til treff på kaien. Lokale kremmere og kunstnere solgte godt å spise og pent å ha på veggen og i blomsterbed.

Slike dager er også for utflyttere som her treffer dem de ikke har sett på mange år. Og selvsagt var bygdens fremste folkevalgte - ordfører Albrigt Sangolt på plass, iført sitt varemerke - den bredbremmede hatten.

Markedsdagene er også for dem som ikke har kunnet spare mange nok ukelønner nok til en voksen kjøredoning på to hjul. De hjemmebygde kassebilene var meget velutstyrte. Vinnerbilen - en cabriolet, hadde radio under panseret. Prisen for artigste bil gikk til konstruktørene bak den rullende toalettskål.

Realistisk Ungdommene i Sund Livredningsklubb viste de voksne hvorfor klubben vant gull i NM i fjor. Demonstrasjonen var realistisk nok, en båt med tre ungdommer kantret og alle havnet i vannet.

Aksjonsleder Bjarte Hovland (15) hadde kontroll på redningslaget og de «forulykkede» ble effektivt berget i land og tatt hånd om til ambulansen nådde kaien. Klubben teller 30 medlemmer og bedriver en av de aller nyttigste ungdomsaktivitetene i kystkommunen.

VINNERBILEN: Torbjørn Fossheim vesle Chevrolet ble kåret til den flotteste kassebilen. Foto: Giske Stark