Her i byen er det Nesttun, Hop og langs Nordåsvatnet til rundkjøringen ved Krambua som er de store prosjektene, og det er nesten utrolig hvor landskapet er forandret ved dette.

Flaskehalser og tilløp til «kork» finnes alltid. De største er vel ved rundkjøringen fra Krambua mot byen, ved Paradis og Danmarks plass. (Kronstadtorget som det var ønskelig det fortsatt het.)

Forslag: Hvorfor ikke la oss ha forstadsbane fra Minde/Kristianborg til byen med tog? Skinnene ligger der. Banen kunne gått fram og tilbake. Med få minutters mellomrom. Stor parkeringsplass over eller under jorden ved Minde/Kristianborg, slik at bilbrukerne kunne parkert gratis, reist til byen til arbeid eller handling osv., og tilbake til bilene sine. Da ble mye av forurensningen i sentrum borte, ingen bilkøer og romsligere. Bussen nr. 100 fra bystasjonen til sentrum er jo der fra før, og jernbanen ligger så sentralt at det er så å si midt i sentrum.

Når det kommer høgskole på Kronstad, kan studentene gå rett på toget/banen til sentrum på få minutter. Det er trygt, enkelt og miljøvennlig. Det må også kunne gjøres atskillig billigere enn mange andre alternativer. Banen/toget må selvsagt være svært billig og tilgjengelig med hyppige avganger. Ekspeditt med kortordning så turen til/fra byen er gjort på få minutter er også viktig. Før tok lokaltoget 5 minutter fra Kronstad til byen, og dette toget ble flittig brukt.

Er ikke dette noe å vurdere?

Jorunn Skeidsvoll Blø