ROY HILMAR SVENDSEN

En passasjer som prøvde å komme bussjåføren til unnsetning ble også slått ned. Ingen av de to skal ha fått alvorlige skader. To av ungdommene ble pågrepet av politiet kort tid etter.

Episoden skjedde i Eidsvåg ved 23-tiden sist fredag kveld. Bussen, som trafikkerte linje 80, var da på vei til sentrum.

Møtt med slag

— Fire-fem ungdommer rundt 18-20 år kom på bussen på Åsane terminal og laget bråk fra første stund. Ifølge sjåføren skal de ha drukket øl og vært svært høylytte, forteller viseadministrerende direktør Geir Olav Mandt i Gaia Trafikk.

Sjåføren valgte først å gi ungdommene en sjanse, men da bussen kom til Eidsvåg var oppførselen deres blitt så sjenerende for andre passasjerer at han valgte å ta affære.

— Han gikk bak til ungdommene og ba en av dem om å forlate bussen. Da ble han møtt med slag, sier Mandt.

— Hvor mange var med på angrepet?

— De fleste av dem var med, men to var særdeles aktive.

Politiet ventet i sentrum

Etter å ha banket opp bussjåføren og en medpassasjer som prøvde å gripe inn, valgte gjengen å gå av bussen. Sjåføren fortsatte turen til sentrum, men varslet umiddelbart trafikksentralen. Dermed stod politiet og ventet da ungdommene kom til Olav Kyrres gate med neste buss.

Ifølge Mandt ble to av ungdommene pågrepet etter at sjåføren og passasjeren pekte dem ut. Politiet jobber nå med å få oversikt over hva alt som skjedde i bussen. Stasjonssjef Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon forteller at politiet også kjenner identiteten til de øvrige involverte, og at de vil bli avhørt innen kort tid.

- Går bra med sjåføren

Den 38 år gamle bussjåføren er sykemeldt ut uken. Han skal ha fått blåmerker i ansiktet etter alle slagene, men skal ellers ha sluppet noenlunde uskadd fra episoden.

Fredagens voldsepisode var den tredje som Gaias sjåfører har opplevd hittil i år. Før sommerferien har liknende ting skjedd både på Sandsli og i Os sentrum.