PETTER NATVIG

— Alt tyder på lite nedbør, i verste fall noen byger, melder Karsten Eitrheim, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutts avdeling i Bergen.

— Forhåpentlig noe sol, er den litt mer høytidsstemte meldingen fra Olav Krogsæter, meteorolog ved Storm Weather Center.

— Han må vi sende blomster, kommer det spontant fra 17.mai-komiteens formann, Arild J. Larsen, når vi viderebringer de gode nyheter.

Bra bunadsvær

Eitrheim varsler 10-15 grader, og det skulle være verken for kaldt eller for varmt for de bunadskledde feststemte. Når det gjelder temperaturen synes ekspertene å være positivt enige.

— 13-14 grader, sier Olav Krogsæter, meteorolog ved Storm Weather Center.

Det skulle bety at både de aller mest varmblodige av oss og de flortynne kjolekledde skal kunne bli fornøyd med tingenes tilstand.

Lett jobb for fanebærerne

Når det gjelder vind og slikt spår de begge rolige vindforhold og skiftende bris fra sørvest.

— Fanebærerne slipper å slite med den slags i hvert fall, sier Krogsæter.

Bæreren av byfanen ligger i hardtrening uansett, forteller formannen i 17.mai-komiteen.

— Det var verre i den tiden undertegnede var fanebærer. Da var det en tung trestang som måtte bæres, men nå er det lett aluminiumsutførelse, sier Arild J. Larsen.

Bra siste 10 år

Han kan for øvrig bare huske en gang de siste 10 årene hvor været har vært virkelig dårlig.

— En eller annen har holdt hånden over oss, sier Larsen, som innrømmer muligheten for at han har fortrengt de værmessig dårlige årene.

Tall fra Meteorologisk institutt indikerer at han muligens kan ha fortrengt både 1993 og 2000, da det kom en del regn henholdsvis på kvelden og tidlig på morgenkvisten.