Bryggen står på UNESCOs eksklusive liste over verneverdige kulturminner, men på grunn av all bil— og tungtrafikken står den nå i fare for å bli strøket av denne. All denne trafikken ødelegger og forringer Bryggen. Det tror jeg flertallet i denne byen forstår og minst av alt ønsker.

Høyres Monica Mæland er «sjokkert» over utspillet til Tom Knudsen og vil vente på at Skansentunnelen skal realiseres. Den vil ikke stå ferdig før i 2007 og i mellomtiden vil altså Høyre fortsatt sitte og se på at Bryggen sakte, men sikkert ødelegges. Mæland peker på at bilistene må kjøre «i det uendelige» for å komme til sentrum. Dette er bare tull. Det blir riktig nok en omvei på noen få minutter gjennom Fløyfjellstunnelen, men det er en liten pris å betale for å skåne Bryggen for ytterligere belastninger. Kollektivtrafikken skal fortsatt kunne kjøre over Bryggen, slik at de som tar buss inn til sentrum vil få kortere reisetid.

Denne saken må få høy prioritet i «systemet». At det er et flertall i bystyret for dette er jeg temmelig sikker på. Og da tenker jeg ikke på Høyres og Frps stemmer.

Det hadde vært flott å få et bilfritt Bryggen innen turistsesongen starter neste år!

ODD INGE MATRE, VARAMEDLEM (A) TIL BYSTYRET