TRINE EILERTSEN trine.eilertsen@bt.nFinse

— Noen av gjestene som dukker opp her i påsken hører mer hjemme på danskebåten enn på Finse, sier bestyrer Kjell Magne Tangen på Finsehytta. Kastet ut tre karer Han kastet sporenstreks ut tre karer fra hytten torsdag. Da hadde de berusede mennene plaget de andre gjestene uavbrutt siden onsdag. Den mest alvorlige episoden fant sted inne på en av de store, felles sovesalene på hytten. Den ene av de tre prøvde der å forgripe seg på en av de kvinnelige gjestene. Kvinnen løp ut fra salen i raseri, og har nå anmeldt mannen, opplyser Tangen.

— Sånt aksepterer vi bare ikke her. Slike gjester ryker rett ut, sier Tangen, som ellers melder om mer enn fullt belegg på hytten i påsken.

Strålende påskestemning Finse viste seg for øvrig fra sin beste side skjærtorsdag. Strålende sol fra skyfri himmel, og tørt og bløtt føre, lokket hundrevis av ferierende opp i løypen mot toppen av Hardangerjøkulen. En pølse og en brus ved Appelsinhytten lokker mang en trassig femåring opp til foten av breen. De som trosset den kalde vinden på vei mot toppen av breen i går, kunne fylle på med solbærtoddy i Jøkulhytten, der Røde Kors som vanlig er på plass.

Få skader Distriktssentralen til Røde Kors i Hordaland melder om få skader. Torsdag ble det rapportert om 16 skader.

I fjor ble det rapportert 60 skader i Hordaland i påsken. Det var det laveste tallet siden 1984.

Så langt i påsken er det rapportert 44 skader.

— Hvis været blir dårlig, kan vi godt slå tallene fra i fjor, sier leder for Røde Kors Hjelpekorps i Hordaland, Olav Kaasta. For fine solfylte påskedager har sin pris. Da går skadetallet i været, forteller Kaasta.