Siktede hevder hun prøvde å loppe ham for penger og beroligende tabletter mens han var på toalettet, og at hun trakk kniv da han kom ut og oppdaget tyveriet.

Deretter braket de to sammen i et basketak på liv og død i sofaen og på gulvet, som endte med at den 27 år gamle kvinnen ble kvalt.

Brente offerets klær

Etter at kvinnen var død, skal 50-åringen ha tatt klærne og brente dem i ovnen før han varslet politiet. I dag kan han ikke gi noen forklaring på hvorfor han gjorde det.

Siktedes store problem er at han har avgitt vidt forskjellige forklaringer om hvor det ble av kvinnens kniv under basketaket. Tidligere har 50-åringen sagt at kvinnen mistet kniven før slåsskampen endte på gulvet, mens han nå hardnakket hevder at hun prøvde å hogge ham med kniven helt til siste slutt.

Den forklaringen fester verken politiet eller Bergen tingrett lit til. I går ble derfor 50-åringen varetektsfengslet for ytterligere fire uker.

— Bør ikke få gå løs

Ifølge politiadvokat Eli Valheim ønsker påtalemyndigheten å holde ham fengslet helt til drapssaken skal opp for retten til høsten.

— Mannen er siktet for en svært alvorlig forbrytelse. Allmennheten ville reagere dersom han fikk gå fritt rundt, sier Valheim.

Siktede påkjærte fengslingen på stedet. Hans forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen, mener det ikke er grunn til å mistenke 50-åringen for forsettlig drap.

— Jeg er derfor ikke enig i rettens vurdering. Det finnes flere eksempler i rettspraksisen på at Høyesterett har opphevet fengslingskjennelser i liknende drapssaker, sier Ottesen til BT.

- Lurt for penger

Kvelden før drapet, var siktede på byen med noen venner og skal da ha vært i godt humør. Politiets teori er at han senere på kvelden ble svært forbannet, da en annen prostituert kvinne skal ha lurt fra ham et pengebeløp.

Politiet mener det var denne aggresjonen som fikk fritt utløp da han tok drapsofferet i å snoke i tingene hans. 50-åringen har i politiavhør innrømmet at han ble mektig sint da kvinnen dro frem kniven, og tenkte: «Nå skal hun faen få seg en omgang for dette drittet.»

Selv har 50-åringen store hull i hukommelsen fra han så kvinnen trekke kniv til han selv ringte politiet og varslet om drapet.

«Hun fortjente å få seg en omgang. Så gikk det bare over alle støvelskaft,» er hans forklaring på hvordan tragedien oppsto.

Under fengslingsmøtet i går var siktede både rolig og behersket, og svarte detaljert på spørsmål fra aktor. Men ifølge forsvarer Stein Erik Ottesen har tiden bak murene vært en stor påkjenning.

PÅ ÅSTEDET: Politi og kriminalteknikere i arbeid på åstedet etter drapet i Laksevåg.<p/> ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN