En av byens egne, riktignok ikke barnefødte, men dog lysende fotballteoretiker og TV 2-ankerfeste Davy Wathne har nok en gang iført seg sin mørke dommedagskappe og avsagt den endelige dom over ekshelter fra fotballklubben Brann.

Ifølge Davy har disse dametekke og heltestatus på Ricks. Alle med noe kjennskap til den bergenske sjel skjønner at det umulig kan bli fotballspillere av slikt. Knivene kvesses i Bergen etter at Brann nok en gang – så urettferdig kan verden altså bli, har mistet seriegullet – til og med til møkkalaget Lillestrøm. Og Davys kniv er som regel den lengste og kvasseste av alle. På BTs nettsider sier han at han ikke aner hva som er galt, men påstår at «dyktige folk gang på gang har sluttet å fungere når de kommer til byen».

Det er muligens kjettersk for undertegnede å antyde at også byens egne patrioter fra tid til annen «slutter å fungere». Også de som foretrekker restauranter på motsatt gateside av Ricks.

Hvis Davys sosiodemografiske analyse er riktig kan imidlertid løsningen på manglende seriegull ligge snublende nær: Importerte fotballspillere fra grissgrendte strøk bør ikke ha adgang til byens trendy restauranter, fulle som de er av heltedyrkende kvinnelige fotballfans. Jeg er vel ikke helt oppdatert, men kan Skipperkroen være alternativet for Helstad og Co. ...?

Til Davy vil jeg si; gi ikke opp. Neste vår når krokusen igjen blomstrer i Byparken kan vi sammen med tusenvis av bergensere nok en gang frydes over Teiturs gullmålsetting. Våren og sommeren igjennom – gjerne helt til potetene er innhøstingsklare. På Fannremsmoen i Orkdal i slutten av oktober. Jeg har allerede begynt å glede meg.

TRYGGVE RAAEN NILSEN, INDRE ARNA