Klokken 03.09 gikk den automatiske brannalarmen hos Bergen Brannvesen.

— Siden alarmen gikk direkte til oss var vi raskt fremme. Da hadde sprinkleranlegget startet å renne, så det var store sot og vannskader i hele lokalet, sier brigadeleder Dagfinn Hansen.

Feriebildene reddet

Ingen bilder eller negativer ble ødelagt i brannen i natt.

— De som har sendt inn feriebildene sine til oss trenger ikke å være bekymret. Det kan hende det vil ta en dag eller to ekstra å få bildene, men bortsett fra det vil ikke kundene merke noe til brannen, sier produksjonsdirektør i Foto Knudsen, Rune Mjøs.

Han forteller at skadene etter brannen ble små fordi sprinkleranlegget fungerte slik det skulle, og stoppet brannen før den ble virkelig alvorlig.

— Vi må vaske ned og male om et rom, men skadene er mindre enn fryktet, sier Mjøs.

Skadet

Laboratoriet ligger i et frittstående hus i Hjalmar Brantings vei i Fyllingsdalen. Huset fikk ingen øvrige skader i brannen, men flere andre maskiner og inventar er skadet og ødelagt.

— Maskinen som tok fyr blir brukt til å forstørre bilder. Da vi kom til stedet brant det kraftig i maskinen, men brannen var raskt slukket, forteller Hansen.

Like etter klokken 03.30 i natt var brannen slukket. Brannvesenet rykket mannsterkt ut med patrulje både fra Laksevåg og hovedstasjonen i Bergen.