_Tips bt.no!

Har du enda trangere kår enn Ole Martin? Eller bor du kanskje i byens feteste kollektiv? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send et tips til webmaster@bt.no_

— Helt topp, jeg har alt jeg trenger, sier Ole Martin Bentsen. Rommet han leier i sentrum av Bergen er ca. tre meter langt og litt over to meter i bredde. Her sover han, studerer og lager mat.

- Lite middag

Men heldigvis er her høyt under taket. For å komme seg i seng om kvelden må Ole Martin Bentsen bruke stige. Under sengen som er godt festet opp under taket har han skrivepult og bokhyller. Gitaren henger i taket - ellers ville det ikke vært plass til den. På rommet lager han også mat og vasker opp. - Det blir ikke så mye middag, da. Gjerne ett eller annet provisorisk, sier studenten ved Universitetet i Bergen. To kokeplater, vask og kjøleskap fyller denne veggen, i tillegg til et klesskap. Et kjøkkenskap er det også plass til. Det har speil på døren og er greitt når en skal sjekke hårsveisen.

Som hos NSB

Med to personer i rommet føles det overfylt. Skal tre personer være der, må alle sitte i ro ý to på hver sin stol og en på gulvet. Det beste er egentlig at tredjemann står. Rommet minner mest om sovekupeene på NSB sine tog. Men Ole Martin påstår at det «går greit» å ha fest der. I tillegg til rommet der han sover, lager mat og leser, har han tilgang på vaskerom, dusj og toalett. - Det er også en fellesstue i bygget et sted, men den har jeg ikke brukt, sier Ole Martin Bentsen, som tar forberedende prøver ved universitetet dette semesteret.

- Vil bli boende

Det var en kompis som tipset studentavisen Studvest, etter at de etterlyste byens minste studenthybel. Studenten fra Sveio er kjempefornøyd med rommet, som ligger midt i sentrum, med både lesesal, kino, butikker og kafeer en liten rusletur unna. Prisen er 2400 kroner måneden. - Jeg blir nok boende her en stund. I tillegg til at det er sentralt, er det en fordel å venne seg til sånt. En blir ikke så kjempekresen neste gang, sier han.

KOTT ELLER HYBEL?: - Jeg har alt jeg trenger, mener student OLe Martin Bentsen.
FOTO: RUNE NILSEN